Gehaakte Ruit Patroon

CLICK HERE FOR ENGLISH

Vandaag ga ik het patroon van de gehaakte ruit met jullie delen!
Ik heb er dit kussen en deze deken mee gemaakt en ben er nog steeds mee aan het experimenteren.
Het kussen is gemaakt met Scheepjes Velvet Color Crafter en de deken met Merino Soft.
Je kan echt alle kanten op met dit patroon en ik ben heel nieuwsgierig naar wat jullie er mee gaan maken!


3 losse, sluit ring met hv in eerste losse.
Toer 1: 2 losse (=1st), st, dst, 1losse, dst, 2 st, 1 losse, 2 st, dst, 1 losse, dst, 2 st, 1 losse, sluit met hv in tweede losse.
Toer 2: 2 losse (=1st), st in volgende 2, (2st, dst, losse, dst, 2st) in de ruimte van de losse, st in volgende 3, (st, losse, st) in de ruimte van de losse, st in volgende 3,(2st, dst losse, dst, 2st) in de ruimte van de losse. st in volgende 3, (st, losse, st) in de ruimte van de losse, sluit met hv in tweede losse.
Toer 3: 2 losse (=1st), st in volgende 5, (2st, dst, losse, dst, 2st) in de ruimte van de losse, st in volgende 7, (st, losse, st) in de ruimte van de losse, st in volgende 7,(2st, dst losse, dst, 2st) in de ruimte van de losse. st in volgende 7, (st, losse, st) in de ruimte van de losse, sluit met hv in tweede losse.
Toer 4: 2 losse (=1st), st in volgende 8, (2st, dst, losse, dst, 2st) in de ruimte van de losse, st in volgende 11, (st, losse, st) in de ruimte van de losse, st in volgende 11,(2st, dst losse, dst, 2st) in de ruimte van de losse. st in volgende 11, (st, losse, st) in de ruimte van de losse, sluit met hv in tweede losse.
Toer 5: 2 losse (=1st), st in volgende 11, (2st, dst, losse, dst, 2st) in de ruimte van de losse, st in volgende 15, (st, losse, st) in de ruimte van de losse, st in volgende 15,(2st, dst losse, dst, 2st) in de ruimte van de losse. st in volgende 15, (st, losse, st) in de ruimte van de losse, sluit met hv in tweede losse.
Toer 6: etc…

Maak de ruit zo groot als je wil, je meerdert steeds 4 per kant.

Om een deken te maken heb je ook halve ruiten nodig.


3 losse, sluit ring met hv in eerste losse.
Toer 1: 4 losse, dst, 2 st, losse, 2st, dst, 4 losse, sluit met hv in ring, hecht af
Toer 2: hecht aan, 4 losse, (dst, 2st, )in ruimte van de 4 losse, st in volgende 3, (st ,losse, st)in ruimte van de losse, st in volgende 3, (2st, dst)in ruimte van de 4 losse, 4 losse, sluit met hv, hecht af.
Toer 3: hecht aan, 4 losse, (dst, 2st, )in ruimte van de 4 losse, st in volgende 7, (st ,losse, st)in ruimte van de losse, st in volgende 7 (2st, dst)in ruimte van de 4 losse, 4 losse, sluit met hv, hecht af.
Toer 4: hecht aan, 4 losse, (dst, 2st, )in ruimte van de 4 losse, st in volgende 11 (st ,losse, st)in ruimte van de losse, st in volgende 11, (2st, dst)in ruimte van de 4 losse, 4 losse, sluit met hv, hecht af.
Toer 5: hecht aan, 4 losse, (dst, 2st, )in ruimte van de 4 losse, st in volgende 15, (st ,losse, st)in ruimte van de losse, st in volgende 15, (2st, dst)in ruimte van de 4 losse, 4 losse, sluit met hv, hecht af.
Toer 6: etc…

3 losse, sluit ring met hv in eerste losse.
Toer1: 3losse, 2 st, dst, losse, dst, 2 st, 3 losse, sluit met hv in ring, hecht af
Toer 2: hecht aan 3 losse, st ruimte van 3 losse, st in volgende 3, (st 2,dst, losse, dst, 2st) in ruimte van losse, st in volgende 3, st in ruimte van 3losse, 3 losse, sluit met hv, hecht af.
Toer 3: hecht aan 3 losse, st ruimte van 3 losse, st in volgende 7, (st 2,dst, losse, dst, 2st) in ruimte van losse, st in volgende 7, st in ruimte van 3losse, 3 losse, sluit met hv, hecht af.
Toer 4: hecht aan 3 losse, st ruimte van 3 losse, st in volgende 11, (st 2,dst, losse, dst, 2st) in ruimte van losse, st in volgende 11, st in ruimte van 3losse, 3 losse, sluit met hv, hecht af.
Toer 5: hecht aan 3 losse, st ruimte van 3 losse, st in volgende 15, (st 2,dst, losse, dst, 2st) in ruimte van losse, st in volgende 15, st in ruimte van 3losse, 3 losse, sluit met hv, hecht af.
Toer 6: etc…

Zo pak nu je favoriete garen en start met experimenteren! Zoals dit:

Met heel dik garen zoals Silvi;

Of met Stonewashed:
Color Crafter van Scheepjes werkt ook heerlijk en ik heb hierbij tussen de steken gehaakt:
Softfun Aquarel geeft mooi effect:
En Catona….
Ik deel graag mijn patronen met jullie, om dit gratis te houden wordt een kleine vrijwillige donatie erg op prijs gesteld. Dan kan ik garen blijven kopen.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top