Nova Star Motief gratis haakpatroon

click here for ENGLISH

Op mijn Instagram en Facebook hebben jullie al kunnen zien waar ik de laatste paar dagen mee bezig was. Fantastisch hoe iedereen mee dacht met het geven van een naam aan dit patroontje! Uiteindelijk heb ik gekozen voor Nova Star, Ik vind het fijn klinken en de betekenis Nieuwe Ster bevalt me ook, aangezien het een perfect vierkantje is voor een babydekentje en elke baby is natuurlijk een ster!Ik wou dat ik meer tijd had om een hele deken te maken, maar helaas…misschien ooit. Ik deel het patroontje gratis met jullie en hoop dat ik hele dekens ga zien, dus vergeet me alsjeblieft niet te taggen op jullie social media of stuur me foto’s. Ik zie ze graag!

Voor de voorbeelden heb ik StoneWashedXL gebruikt (met haaknaald 6mm), oa hier (in mijn favoriete winkel!) verkrijgbaar.
1 vierkantje meet 8×8 cm.
Uit 1 bolletje kan je ongeveer 18 sterretjes haken en uit 1 bolletje basis kleur haal je ongeveer 12 buitenkanten.

Ik heb mijn best gedaan om het zo duidelijk mogelijk uit te leggen, hoe je het motief maakt en hoe je de vierkantjes aan elkaar haakt. Mocht je deze methode van aan elkaar haken niet begrijpen, zet ze dan op je eigen manier aan elkaar.
v=vaste hst=half stokje st=stokje 2st smh =2 stokjes samen haken

Ik deel mijn ontwerpen graag om jullie te inspireren en vind het fijn om een aantal gratis te delen! Een kleine donatie, zodat ik garen kan blijven kopen wordt heel erg op prijs gesteld


 
This blog post contains affiliate links. I only link to products I personally use or would use.  All opinions are my own.Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top